Experința IATEFL văzută prin ochii lui teacher Claudia

teacher 9

Teacher Claudia, managera centrului Teacher SRL (Serious. Reliable. Lovely) din Brașov și unul dintre examinatorii EEC, ne uimește mereu cu energia cu care se dedică pasiunii ei: limba engleză.

Este mereu prezentă la toate evenimentele de profil, de aceea nu avea cum să rateze ultimele 3 ediții IATEFL, cele din Manchester, Birmingham și Glasgow. Va fi cu siguranță prezentă și anul viitor la Brighton și a fost de acord să împărtășească cu noi tot ce a însemnat IATEFL pentru ea până acum.

EEC: Care ar fi un plus al acestei conferințe față de cele la care ai mai participat?

Teacher Claudia: Oamenii pe care îi întâlnești, oportunitățile pe care ți le oferă, multitudinea de informații. Este foarte interesant modul în care aceste informații sunt structurate și cum poți să alegi între sesiunile la care dorești să participi. Trebuie doar să iți stabilești de la început ariile de interes și apoi să urmezi programele oferite pentru ceea ce te interesează pe tine. Sunt foarte multe activități, worksop-uri, seminarii etc.

Un alt aspect foarte important sunt materialele deosebite, variate și mai ales numeroase. Partea bună este că editurile se întrec să ofere aceste materiale gratuit. Să nu vă faceți griji de felul în care le veți transporta înapoi acasa. IATEFL oferă un serviciu special de livrare a materialelor oriunde în lume, contra unei sume modice, astfel am reușit să trimit foarte simplu toate premiile câștigate – care nu au fost puține – și materialele primite sau cumpărate.

teacher 3

EEC: Care crezi ca ar fi motivatia unui profesor pentru a participa la acest eveniment?

TC: În primul rând participarea la aceasta conferință este, din punctul meu de vedere obligatorie cel puțin o dată în viață pentru un profesor care dorește să țină pasul cu tot ceea ce este nou în domeniul său de activitate. Este o lume întreagă care îți deschide oprtunități nebănuite…ca profesor de limba engleză, pot spune că am găsit absolut toate resursele necesare pentru a-mi desfășura activitatea la un alt nivel: informație de ultimă oră, materiale deosebite și în primul rând oameni care au aceleași preocupări și care se confruntă cu aceleași provocări ca și mine.

Timp de 4 zile cât a durat IATEFL, am participat la evenimente și petreceri organizate special pentru participanți, la care am avut ocazia să întâlnesc mulți dintre autorii manualelor pe care le folosesc la clasă (de ex. Karen Saxby) sau speakeri. Toți sunt foarte prietenoși și deschiși și oportunitatea de a sta relaxată, la un pahar de vin, să discut despre teaching cu acești oameni mi se pare incredibilă.

teacher 2

EEC: Știm că ai oferit și un interviu celor de la BBC Learning.

TC: Fiecare conferință a venit cu ceva nou; anul acesta noutatea a fost colaborarea cu cei de la BBC intr-o conferința video iar tricoul cu logo-ul I’m a teacher Imi va aduce aminte de aceasta experiență minunată.

All in all, sub nici o formă nu ratați ocazia de a merge la IATEFL Brighton, anul viitor. Va fi genul acela de experiență despre care o să vă amintiți cu drag mulți ani după aceea. Ne vedem acolo! 😉

Aplică până la 1 iulie la una dintre bursele “Scholarships for Excellence” oferite de EEC și participă gratuit la conferința IATEFL Brighton 2018. Mai multe detalii aici: http://www.eecentre.ro/scholarships-for-excellence/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *