Cum sa-ti echivalezi certificatul Cambridge English fara batai de cap

13442644_981998641918274_7364516691762185584_o

Ordinul Ministerului prin care certificatele Cambridge English pot echivala proba de admitere la limba engleza pentru clasa a V-a, a IX-a si examenul de BAC, a fost si este o experienta interesanta pentru centrul nostru de examinare. De ce spun interesanta? Pentru ca pe langa intrebarile obisnuite primite cu privire la examenele Cambridge English, ne sosesc foarte multe legate si de procesul de echivalare.

Facem tot posibilul sa obtinem informatii complete si corecte legate de echivalare, pentru a le oferi la randul nostru candidatilor. Insa, pe langa informatiile oficiale care pot fi accesate de oricine pe site-ul Ministerului (www.edu.ro), sunt cateva ponturi importante pe care dorim sa le impartasim cu voi si care sunt rezultatul experientei de pana acum. Iata care sunt:

  1. Susține examenul Cambridge English cat mai devreme, pentru a nu avea emotii in legatura cu primirea certificatului. Stim ca oricare dintre noi are tendinta de a amana cat mai mult posibil un examen. Dar…daca programezi examenul pentru ultima clipa, riscul de a primi certificatul dupa ce s-a incheiat perioada de echivalare, este foarte mare. Dezavantaj: va trebui sa sustii si examenul de admitere. Avantaj: certificatul Cambridge poate fi totusi folosit toata viata, in diverse situatii. Inscrie-te aici la un examen Cambridge English: www.eecentre.ro/inscriere.
  2. Asigura-te ca te inscrii la examenul Cambridge English cu numele complet si corect, exact cum apare in certificatul de nastere. Daca omiti un prenume sau se strecoara o greseala, certificatul nu este valabil, deoarece numele care figureaza pe el nu este identic cu cel din certificatul de nastere. Cambridge va emite un nou certificat, cu numele corect, insa poate ajunge in maximum 3 luni sau in minimum 1 lună. Daca timpul este limitat, risti sa nu primesti certificatul la timp.
  3. Fa o lista cu primele 5 scoli la care vei aplica si contacteaza-le pentru a afla care este politica lor de admitere si de echivalare. Fiecare scoala are dreptul de a avea propria politica de echivalare si chiar daca cele mai multe scoli accepta certificatele Cambridge English pentru inlocuirea examenului de lb. engleza, sunt cateva care aleg sa administreze doar examene de admitere.
  4. Rezultatul online de la examenul Cambridge English (Statement of Result) nu poate inlocui certificatul pentru echivalare. Dupa examenul Cambridge English, candidatilor li se elibereaza on-line rezultatul, care in 99% din cazuri va fi si pe certificatul tiparit. Insa, pentru a depune cererea de echivalare, este necesara seria certificatului, care nu se regaseste in rezultatul on-line.
  5. Fa-ti o lista cu tot ce trebuie sa stii: actele necesare, calendarul și ce este de facut. In felul acesta nu vei avea surprize si vei putea sa-ti planifici totul astfel incat timpul sa nu fie un stres in plus. Un exemplu in acest sens este traducerea legalizata a certificatului, careia trebuie sa ii aloci cateva zile.

Echivalarea certificatului Cambridge English te ajuta in primul rand sa elimini un examen de admitere foarte important care ar avea loc intr-o perioada foarte incarcata. Posibilitatea de a-l inlocui cu un certificat recunoscut international, valabil pe viata este un avantaj extraordinar.

Echipa EEC va este alaturi cu informatii, sfaturi, un gand bun si, cel mai important, cu o experienta frumoasa a examenului Cambridge English.

Succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *